Dzisiaj pokażemy wam jak za pomocą wyciskarki Zepter MoreJuicePress przygotować pyszne lody czekoladowe.


Składniki:
dzień przed przystąpieniem należy zamrozić banany -20 stopni C i jogurt wymieszany z kakao.

  • 6 bananów
  • Jogurt naturalny 0%
  • kakao

Sposób przygotowania potrawy

Banany obrać ze skóry i pokroić na kawałki o długości 4 cm, ułożyć je na tacce lub blaszce i włożyć do zamrażarki tak, aby się do siebie nie przykleiły. Po zamrożeniu możemy je wszystkie przełożyć do jednego pojemnika. Jogurt mieszamy z kakao tak, żeby uzyskać jednolitą konsystencję - taką mieszankę również zamrażamy. Po zamrożeniu wyciągamy składniki dzielimy je na kawałki tak, żeby mieściły się w otworze wyciskarki More Juice Frozen.

 

Opcjonalnie:

Cukier dodajemy w trackie „produkcji” lodów – może być trzcinowy lub ksylitol wcześniej zmielony na puder za pomocą młynka MixSy.

Wskazówka:

Lody możesz oprószyć świeżym kakao i udekorować listkiem mięty.

Zalety:

Brak tłuszczu zwierzęcego, naturalny smak,  brak mleka w proszku, znikoma zawartość laktozy, brak sztucznych barwników…100% natury!