Dzisiaj pokażemy wam jak za pomocą wyciskarki Zepter MoreJuicePress przygotować pyszne lody czekoladowe.
Składniki: dzień przed przystąpieniem należy zamrozić banany -20 stopni C i jogurt wymieszany z kakao.
- 6 bananów
- Jogurt naturalny 0%
- kakao
Sposób przygotowania potrawy
Banany obrać ze skóry i pokroić na kawałki o długości 4 cm, ułożyć je na tacce lub blaszce i włożyć do zamrażarki tak, aby się do siebie nie przykleiły. Po zamrożeniu możemy je wszystkie przełożyć do jednego pojemnika. Jogurt mieszamy z kakao tak, żeby uzyskać jednolitą konsystencję - taką mieszankę również zamrażamy. Po zamrożeniu wyciągamy składniki dzielimy je na kawałki tak, żeby mieściły się w otworze wyciskarki More Juice Frozen.
Opcjonalnie:
Cukier dodajemy w trackie „produkcji” lodów – może być trzcinowy lub ksylitol wcześniej zmielony na puder za pomocą młynka MixSy.
Wskazówka:
Lody możesz oprószyć świeżym kakao i udekorować listkiem mięty.
Zalety:
Brak tłuszczu zwierzęcego, naturalny smak, brak mleka w proszku, znikoma zawartość laktozy, brak sztucznych barwników…100% natury!